Actueel


Het element metaal; de herfst.

In de herfst vallen de bladeren van de bomen, waar ze verteren en uiteindelijk voeding worden voor de aarde voor een nieuwe cyclus, de natuur sterft langzaam af. Het Yin kondigt zich aan, de dagen worden korter, je keert weer meer naar binnen.
Je kunt ook in je eigen leven eens kijken wat zijn tijd gehad heeft, wat je los mag laten, waaraan je een beetje mag sterven. Dit is niet gemakkelijk, vooral ook omdat het nieuwe nog niet daar is, het is dus verleidelijk om vast te houden aan het oude. Maar "door los te laten, ontstaat er ruimte voor nieuwe mogelijkheden". Het vraagt om onderscheidingsvermogen, wat is niet dienend meer, wat nog wel, ook om moed en vertrouwen. Durf je te los te laten?

Het gaat ook over rouwen en verdriet voelen, dit hoort immers bij afscheid nemen en los laten.
In het lichaam is het verbonden met de longen en de dikke darm. Beide zijn verbonden met uitscheiding. Je ademt de kooldioxide uit en de dikke darm zorgt voor het afvoeren van de afvalstoffen, dat wat je lichaam niet kan gebruiken, wat afgevoerd mag worden.
Dit is ook de tijd dat griep en verkoudheid zijn intrede weer doen. Het is zinnig om aandacht aan je weerstand te besteden, je lichaam te reinigen en zo voor te bereiden op de winter.

Je kunt een reinigingskuur doen, om je lichaam te helpen afvalstoffen los te laten.
Besteed eens aandacht aan je ademhaling. Je kunt dit heel eenvoudig doen, door alleen je adem te volgen zowel de inademing als de uitademing.
Je kunt allerlei ademhalingsoefeningen doen. Een mooie voor deze tijd vind ik: "s ochtends als het nog lekker fris is, buiten gaan staan of voor een open raam, je opent wijd je armen en borstkas en haalt zo diep mogelijk in. Vervolgens adem je rustig en langzaam en zo volledig mogelijk, door je mond uit, alsof je door een rietje blaast, je armen komen weer naar voren toe, je ontspant je.
Kijk eens heel bewust naar de verkleuring van de bladeren, ze sterven af, maar geven je tegelijkertijd een prachtig schouwspel.   
 
        
Vind mij op facebook Ga naar mijn youtube pagina

De Wilgenboom | Marjolein Brugman | 0575-529270 | 06-46492337 | e: info@dewilgenboom.nl