Actueel


Het element vuur; de zomer.

Na de lente, waarin alles weer uit zijn winterslaap mocht ontwaken, gaat in de zomer alles naar een hoogtepunt toe.

Dit is in de natuur, zeker dit jaar, al goed te zien, je voelt en ziet de rijkdom als je om je heen kijkt, de uitbundigheid, de wasdom. Je voelt het enthousiasme en de dankbaarheid. Misschien ook afgeslotenheid en afgunst wat de keerzijde van deze medaille kan zijn.

Dit element herbergt onze geestkracht en ons bewustzijn. Het is de zetel van onze bezieling, wat in de TCG Shen genoemd wordt. Wat je in je leven wilt uitdrukken, is gekoppeld aan je diepste wezenlijke ziel-verlangen, waarom ben jij hier?

Dit is een goede tijd om daar eens bij stil te staan. Net zoals tijdens de winter, het element water, vraag ook deze periode dus om bezinning, om verbinding maken met dit wezenlijke verlangen.

Water en vuur, twee zijden van dezelfde medaille, het is feitelijk de oerpolariteit, ook in het yin-yang symbool, wat wij kennen als zwart-wit, maar wat oorspronkelijk waarschijnlijk rood-blauw geweest is.

In de wereld is de zon de pure, directe manifestatie van vuur. Je kunt b.v. eens in de (avond- of ochtend-) zon mediteren, of de zon verbinden met je hart.

Een ander mooi symbool in deze periode is een roos, willekeurig elke roos en wat specifieker rode rozen, rood de kleur van het hart. Plaats eens een rode roos in je hart.

Zingen is een uiting van het hart, misschien kun je in deze periode eens wat vaker zingen?

Naast de genoemde valkuilen is er ook onrust en ongeduld of gehaast als er te veel vuur is. Of droevig, verveeld en gedeprimeerd als de verbinding met het vuur zwak is.

Het gaat ook over voeding zowel fysiek als emotioneel/mentaal. Weet je wat jou voedt?

Pas als je in je kracht komt, kun je dat uitdelen aan en in de wereld.

Het gaat ook over een gebalanceerd afstemming tussen buiten- en binnenwereld.
   
 
        
Vind mij op facebook Ga naar mijn youtube pagina

De Wilgenboom | Marjolein Brugman | 0575-529270 | 06-46492337 | e: info@dewilgenboom.nl