Actueel

Het element hout; de lente.

Maart roert zijn staart, stormen gieren rond het huis. Toch zijn ook de lentekrachten zichtbaar en voelbaar. Overal hangen er katjes aan de bomen, de bollen laten hun pracht en praal al zien. Groeikrachten ontvouwen zich, bloesems en blaadjes zijn al heel pril zichtbaar, ongeacht wat het weer doet. Ook al is het koud, deze kracht laat zich wel afremmen, maar niet stoppen. En dat is nu zo kenmerkend voor dit element. Ongebreidelde, onstuitbare groeikracht! Je kunt het ook zien aan een plantje wat  dwars door het asfalt heen een weg naar boven weet te vinden. In een mensenleven is deze kracht onmisbaar. Want hierin kun je je verbinden met je originaliteit, je creativiteit, onmisbaar voor een geïnspireerd leven. Als je afgesneden bent van deze bron uit zich dat in stagnatie, frustratie, niet weten wat je wilt, waarom je hier bent, de dingen doen omdat je denkt dat het zo hoort. Een uitwas kan zijn als je meent en denkt dat alles mogelijk is en je je niet afstemt op je omgeving en op het gegeven dat er voor alles een passend moment is. Het juiste midden vinden.

Dit is ook een tijd van reiniging. Je kunt hier op diverse manieren aandacht aan besteden. Een eenvoudige manier is wat meer lauwwarm water drinken, begin de dag daar eens met, eventueel met citroen, zuur hoort bij het element hout. Ook je matigen in vet voedsel en het consumeren van koffie/thee en alcohol. Daarnaast zijn er vele manieren om uitgebreider te reinigen en te vasten. Belangrijk is dat je een manier kiest die bij je past! Belangrijk is ook om aandacht te hebben voor emotionele reiniging; wat ligt er op je lever? Is het nodig om, op een gepaste manier, je gal te spuwen?

Ook is het zinnig om letterlijk in beweging te komen en het mogelijke stramme lichaam na de winterrust weer los te maken. Denk aan een krakende deur die een tijd niet gebruikt is, zo kan ook het lichaam in deze tijd kraken en kreunen. Met name de pezen horen bij het element hout, deze zijn doorverbonden met onze spieren en gewrichten. Door bewegen kun je je flexibiliteit en veerkracht versterken.

Ga eens vaker naar buiten en zuig met je ogen de groeikrachten, die je overal om je heen kunt zien, op.


   
 
        
Vind mij op facebook Ga naar mijn youtube pagina

De Wilgenboom | Marjolein Brugman | 0575-529270 | 06-46492337 | e: info@dewilgenboom.nl