Actueel


Het element water; de winter.

Dat de kortste dag er aan komt moge duidelijk zijn. Zeker als de zon zich verstopt is dat nog duidelijker zicht- en voelbaar. Er wordt dan meestal nogal wat gemopperd. Je kunt het ook als een uitnodiging zien van het element water om te vertragen en naar binnen te keren.

Ook nu de feestdagen er aan komen, is het zinnig om je te realiseren dat het water vraagt om rust, bezinning en stilte. Om verbinding te maken met je eigen bron en zo je wilt met de grote Bron. Als voorbereiding op een nieuwe cyclus.

Dit vraagt om tijd en ruimte en afdalen in je innerlijk. Dat is niet zo gemakkelijk, want naast ons innerlijk weten, onze wijsheid, zijn daar ook allerlei anderen dingen, die we nogal eens niet willen voelen en weten. Omdat we daar misschien de moed en het vertrouwen niet voor voelen. Toch is het zinnig om ook je schaduwkanten onder ogen te zien, anders gaan ze misschien een eigen leven leiden. Ook liggen daar ontwikkelings- en transformatiemogelijkheden, een poort naar het lichte in ons.

Kijk maar eens naar het Yin-Yang teken, daarin houdt het licht het donker vast en houdt het in balans en omgekeerd.

Terwijl het vuur, het meest yang, ons naar buiten trekt, de actie in, nodigt het water, het meest yin, ons uit om naar binnen te keren, te verstillen, te herbronnen.


Kijk eens wat vaker naar water. Stil water wat zo mooi kan weerspiegelen.

Maar alle facetten van water zijn de moeite waard.


Begin de dag eens met een glas water met aandacht te drinken en je zo te verbinden met het water buiten en binnen je, vanuit het weten dat je voor meer dan de helft uit water bestaat.


Je nieren kunnen in deze periode extra aandacht gebruiken. Je kunt ze warmte geven door ze te wrijven. Ook kun je je voeten kloppen, daar begint de nier meridiaan. Of een glas blaas- nieren thee drinken.


Het is zinvol je agenda wat leger te houden, tijd te nemen om alleen te zijn, het liefst in de stilte, dus ook je fysieke oren rust te geven en meer met je innerlijke oren te luisteren.

Probeer elke dag tijd te nemen voor een meditatiemoment.

   
 
        
Vind mij op facebook Ga naar mijn youtube pagina

De Wilgenboom | Marjolein Brugman | 0575-529270 | 06-46492337 | e: info@dewilgenboom.nl